Organisatie

Muziek- en Cultuurcentrum Forte is ooit begonnen als een muziek opleidingscentrum. In haar relatief korte bestaan is Forte uitgegroeid tot een belangrijke aanbieder van een breed scala aan zowel muziek als cultuur gerelateerde cursussen en workshops. Daarnaast is Forte ook een aanbieder van structureel muziekonderwijs op basisscholen in Molenwaard en Giessenlanden (per 2019 Molenlanden). Het doel van de organisatie is om muziek- en cultuuronderwijs laagdrempelig beschikbaar te maken aan iedereen in de samenleving die daar potentieel interesse in zou kunnen hebben. Daartoe probeert Forte haar producten en diensten waar mogelijk gratis (bijv. door middel van subsidies) of tegen lage prijzen aan de eindgebruikers aan te bieden.

Download hier het beleidsplan

Beloningsbeleid

Muziek- en Cultuurcentrum Forte (Forte) werkt voornamelijk met vrijwilligers. De bestuurders en vrijwillige medewerkers van de stichting ontvangen voor hun werkzaamheden geen vergoeding. Omdat Forte in de periode 2017-2021 behoorlijk wat subsidie-projecten uitvoert op het gebied van muziek en cultuur op basisscholen is er een freelance medewerker aangesteld om een en ander te begeleiden. De privé muzieklessen en alle lessen op scholen worden ook door freelancers uitgevoerd. Alle uitbetalingen aan freelancers worden bekostigd uit subsidiebijdragen van scholen en uit lesgelden die leerlingen bijdragen.

Bestuur

Muziekcentrum Forte wordt draaiende gehouden door een team van vrijwilligers die het belangrijk vinden dat muziekonderwijs voor iedereen moet zijn. Eenieder brengt zo zijn eigen ervaring vanuit onderwijs of bedrijfsleven in waardoor er een multidiscplinair team ontstaat dat richting bepaalt en uitvoert.