Beleidsplan

De reden van het beleidsplan is dat Muziek- en Cultuurcentrum Forte haar visie uiteen wil zetten over het beleid van de komende jaren. Muziek- en Cultuurcentrum Forte is een zelfstandige stichting waar, in freelance dienstverband, ca. 35 docenten en workshopaanbieders werkzaam zijn.
Ongeveer 150 leerlingen bezoeken wekelijks de school voor de instrumentale en vocale lessen en ensembles, die op twaalf instrumenten gegeven worden. De leeftijd van de leerlingen ligt tussen de 1 en de 70 jaar, waarbij het grootste aantal leerlingen zich in de leeftijdsgroep van 8 tot 17 jaar bevindt.

Sinds dit cursusjaar wordt er door de muziekschool op zeventienbasisscholen in de regio muziekles gegeven aan ongeveer 1300 kinderen. Het verzorgingsgebied van Forte omvat de gemeenten Molenwaard, Giessenlanden en Alblasserdam. In 2018 bestaat Muziek- en Cultuurcentrum Forte al vijf jaar. In 2014 is er een aantal zaken veranderd. Er zijn acties ondernomen om het aanbod van Muziek- en Cultuurcentrum Forte te verbreden met korte cursussen. Ook is de relatie met het regulier basisonderwijs uitgebreid.

Download hier het volledige beleidsplan 2018