Over Forte

Muziekcentrum Forte is op 25 februari 2013 opgericht om tegemoet te komen aan een behoefte muziekles beschikbaar te maken voor iedereen in Molenlanden en Alblasserdam. Het muziekcentrum is destijds zo breed mogelijk ingericht met als doel dat alle gangbare instrumenten te bespelen zouden zijn bij Forte.

2015 - Buitenschools aanbod

Sinds 2015 is Forte ook op basisscholen te vinden met een eigen buitenschools aanbod. Waar dit begon met hier en daar een cursus werd er in 2016 een uitgebreid aanbod aan buitenschoolse cursussen en workshops aangeboden. Dit betrof niet alleen muziek- maar ook een enorme diversiteit aan cultuurworkshops.

2016 - Muziekles onderschooltijd

Daarnaast is Forte sinds 2016 de vaste aanbieder van wekelijkse muzieklessen binnen het curriculum van een steeds groter wordend aantal basisscholen binnen Alblasserdam en Molenwaard en altijd in overleg met andere basisscholen om dit in de toekomst verder uit te breiden.

Dat betekent dat alle leerlingen van de betreffende basisscholen (twee)wekelijks een les in hun eigen klas krijgen van een van de docenten 'muziek' die voor Forte werkzaam zijn. Zodoende wordt muziek voor deze kinderen weer een vast gegeven binnen hun ontwikkeling. Iets waarvan inmiddels ruim bewezen is dat het veel positieve gevolgen heeft voor de ontwikkeling van de hersenen op allerlei vlakken.

2017 - Extra leslocatie

Eind 2017 breidde Forte verder uit met haar eerste extra leslocatie. In een lokaal van OBS De Ammers, te Groot-Ammers, is begonnen met een reeks slagwerkleerlingen, maar zullen op termijn ook andere lessen aangeboden worden.

2018 - Fusie met MuziekLokaal Giessenlanden

In April 2018 gaat MC Forte samen met MuziekLokaal Giessendlanden, gevestigd in Arkel. Het leek de besturen van beide organisaties het beste om niet met elkaar te concurreren, maar om de krachten te bundelen en verder te gaan als één organisatie, onder de naam Muziek- en Cultuurcentrum Forte. Daarmee is een mooie toekomst voor het muziek- en cultuuraanbod in zowel Giessenlanden als Molenwaard (vanaf 2019 samen Molenlanden) gewaarborgd.

2019 - Verhuizing van Arkel naar Gorinchem

Vanaf lesseizoen 2019-2020 (per september) geeft Forte haar lessen niet langer in Arkel, maar in Gorinchem. Door een samenwerking met harmonie "de Bazuin" uit Gorinchem heeft Forte beschikking over een goed bereikbare leslocatie met voldoende gratis parkeergelegenheid vlakbij het centrum van Gorinchem.

Algemene voorwaarden

Op alle diensten die Muziekcentrum Forte aanbiedt zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. U kunt de Algemene Voorwaarden hier downloaden.