Bob van Haaren

Geeft les op:

  • Sopraan saxofoon
  • Alt saxofoon
  • Tenor saxofoon
  • Bariton saxofoon
  • Fagot

Opleiding / ervaring:

Bob van Haaren begon al op negen jarige leeftijd met saxofoon spelen. Hij kreeg les van onder andere Niels Scheijvens en Niek Starmans. Vier jaar later leerde Bob fagot spelen. Hij speelde op deze instrumenten in allerlei orkesten en ensembles. Zo speelde Bob jaren lang sopraan saxofoon bij een saxofoon ensemble, alt saxofoon bij een fanfare en harmonie en fagot bij een symfonieorkest. Bob speelde ook verschillende keren mee in het LBM projectorkest onder leiding van dirigent Björn Bus. Tijdens zijn opleiding docent muziek in Tilburg heeft hij saxofoon gestudeerd bij Andreas van Zoelen.

Voordat Bob docent muziek studeerde heeft hij evenementenorganisatie gestudeerd in Heerlen. Sinds 2014 is Bob bestuurslid bij Forte waarna hij ook aan het werk is gegaan als docent. In 2015 is hij begonnen als muziekdocent op de basisscholen waar Forte structureel muzieklessen verzorgt. Sinds dit seizoen is hij ook actief als saxofoondocent bij MC Forte.

"Als docent wil ik graag mijn liefde voor muziek delen en anderen helpen hun passie voor muziek te ontdekken.”

“Naast dat het gewoon ontzettend leuk kan zijn om met muziek bezig te zijn, kan het ook nog eens ontzettend goed zijn voor het geheugen, motoriek, creativiteit en de sociale vaardigheden. Ik ben er dan ook trots op als ik deel mag zijn van dit proces met leerlingen."