Forte Corona maatregelen verlengd tot 20 mei

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 21 april waarin licht gewijzigde maatregelen m.b.t. het coronavirus werden aangekondigd leek het ons verstandig een update te geven omtrent het standpunt van MC Forte in de komende periode.

Wij hebben besloten om vooralsnog ons huidige beleid te handhaven, in ieder geval tot 20 mei. Dit betekent dat al onze diensten, te weten privélessen, groepslessen, workshops en overige externe projecten enkel via digitale media worden aangeboden.

Klik hier om te zien wat deze maatregelen inhouden.

Ondanks dat basisscholen eerder al hun deuren (deels) zullen openen kunnen we daar als Forte nog niet in mee gaan. We hebben daar de volgende redenen voor:

  • Waar basisscholen de toezegging hebben gekregen om docenten te kunnen laten testen op besmetting, beschikken wij als Forte nog niet over die mogelijkheid.
  • Verder betreft het slechts twee weken extra na de opening van de scholen in de tweede week van mei, dus eerder hervatten van onze lessen zou slechts van marginaal nut zijn.
  • Voor workshops en projecten op basisscholen geldt bovendien dat de scholen al hun aandacht nodig hebben voor de nieuwe werkvorm waarin zij zullen starten. Het is niet wenselijk dat wij als Forte hen meteen gaan benaderen over de voortzetting van onze diensten aldaar.

In de week voor 20 mei zullen wij nogmaals berichten over hoe we onze diensten na 20 mei zullen voortzetten.

LET OP: We volgen hierin de richtlijnen vanuit de overheid, dus als blijkt dat er langer voorzichtigheid geboden is, bijvoorbeeld omdat het aantal besmettingen na de nieuwe maatregelen weer blijkt te zijn toegenomen, dan kan het alsnog zijn dat we het huidige beleid langer moeten volhouden.

Wij begrijpen dat dit voor sommigen van jullie niet het nieuws is dat jullie hadden willen horen, maar we moeten voorzichtig te werk gaan. Wij hopen dat jullie hier begrip voor hebben.