Johan van Egdom

Johan van Egdom

Johan is 25 jaar geleden afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium als muziekmeester. In al die jaren heeft hij een enorm liedrepertoire opgebouwd, van kleuterliedjes via kinderen voor kinderen tot popmuziek van nu. Hij begeleidt op piano / keyboard, gitaar of soms accordeon of ukelele. Maar hij maakt ook begeleidingsmuziek op de computer.

"Op die manier kunnen we bv. eens een cd maken want ik doe ook opnametechniek. Daarvoor moet er eerst wel goed gezongen worden. Ik zit vol trucjes om je stem te laten doen wat je eerst nog niet wist."

Daarnaast gebruikt Johan graag schoolinstrumenten. Hij heeft veel liedjes waar je instrumenten kan gebruiken en vindt dat elk kind een keer aan de beurt moet komen. Door de instrumenten te gebruiken leer je meer over ritme, melodie, samenspel en notatie. Thuis heeft Johan een eigen muziek-/theaterschool, Het Speelhuis, waar elke week kinderen komen zingen, dansen en toneelspelen. Ze maken samen enkele theatervoorstellingen per jaar. Daarin verwerken ze ook vaak zelfgemaakte videoclips.

"Heel soms maak ik op school met een klas ook wel eens een clip. Maar het leukst vind ik nog steeds gewoon liedjes zingen met de klas."