Henrike van Tuijl

Henrike van Tuijl

Geeft les op

  • Orgel
  • Piano

Opleiding / ervaring

Henrike begon op elfjarige leeftijd met het pianospel. Zij kreeg eerst les van enkele particuliere pianodocenten, daarna van Guillermo Quintero Rojas en Celia Garcia Garcia. Zij blijft zich verder ontwikkelen in haar spel door lessen te volgen bij diverse docenten, zowel op piano als op orgel. Henrike was hoofdprijswinnares bij de Maassluise Muziekweek 2011. Zij heeft ook de eerste prijzen gewonnen van het Crescendo Muziekconcours in de categorieën intro (2008), B (2010) en C/D (2011 en 2013). Daarnaast heeft ze twee keer op rij de hoofdprijs gewonnen van het Wartburg Muziekconcours (2009 en 2011) en een tweede prijs van het belangrijke Prinses Christina Concours (2011) op het podium van De Doelen in Rotterdam.

“De mooiste resultaten van het lesgeven vind ik; als een leerling, ongeacht het niveau, plezier heeft in het spelen. Als een leerling zijn gevoel kan uiten in de muziek en, als hij dit wil, een stukje voor kan spelen voor anderen. Als een leerling doorzet wanneer iets niet meteen lukt. Als een leerling inzicht krijgt in de talloze manieren om problemen tijdens het oefenen op te lossen en zo het oefenen voor zichzelf leuk kan maken."

"In mijn optiek is het om dit te bereiken essentieel om plezier te beleven aan muziek. En om later nog meer te kunnen genieten van de muziek, besteden we uiteraard aandacht aan de theoretische en technische elementen van het pianospel.”