Examens "nieuwe stijl" werden goed ontvangen

Zaterdag 1 juli hebben er weer muziekexamens plaatsgevonden bij muziekcentrum Forte. Een grote groep koperblazers, houtblazers en violisten heeft in de ochtend hun theorieexamen A of B en 's middags het praktijkexamen gedaan. In de middag was er zelfs ook een kandidaat op D niveau.

Het was de eerste keer dat we examens in "nieuwe stijl" organiseerden. Dat betekent dat de examens openbaar werden gehouden. Dit werd zowel door de ouders, de kandidaten als de examinatoren erg gewaardeerd. Het geeft de examens een nieuwe dimensie. Leerlingen kunnen elkaars optredens bekijken (en delen), maar belangrijker nog... Leerlingen oefenen weken, soms zelfs maanden, om een bepaald stuk tot in perfectie uit te voeren en wanneer ze dit dan uiteindelijk gaan uitvoeren dan is dit een hele prestatie waar zij absoluut trots op mogen zijn. Verder hopen we de examens, doordat de kandidaat niet meer achter gesloten deuren alleen voor twee examniatoren hoeft te spelen, minder zwaar te maken. De beoordeling blijft hetzelfde, maar het voelt positiever. Meer als een opvoering en dat is tenslotte waarom veel leerlingen beginnen met het spelen van een instrument. Om uiteindelijk hun muziek voor anderen te kunnen spelen.

Deze examens "nieuwe stijl" zijn voor ons als organisatie ook erg goed bevallen en dus verwachten we volgend jaar deze lijn voort te zetten.