Wist je dat: Muziekcentrum Forte zonder subsidies bestaat

Dankzij ons bestuur van vrijwilligers is Muziekcentrum Forte in staat om volledig zonder subsidies te draaien! 

Dat wil zeggen dat wij zonder toevoeging van overheidsgeld kunnen bestaan. Hiermee garanderen we een gezonde toekomst voor ons muziekcentrum door niet afhankelijk te zijn van de grillen van de politiek. In het recente verleden zijn er verscheidene muziekscholen en andere cultuur-organisaties failliet gegaan omdat ze niet meer rond konden komen met de kleiner wordende subsidies. Naast dat dit een enorme klap was voor de organisaties en de voor die organisaties werkzame docenten bracht dit ook schade toe aan het imago van dergelijke instanties.

Toen wij ruim drie jaar geleden Forte startten vonden wij dat dit anders moest kunnen en dat hebben we bewezen. Uiteraard maken we in samenwerking met de scholen binnen Molenwaard en Alblasserdam wel gebruik van geboden regelingen vanuit de overheid wanneer deze er zijn. Bijvoorbeeld de huidige Impuls-regeling om aan kinderen op de basisscholen structureel muziekles onder schooltijd aan te kunnen bieden, want dit juichen wij van harte toe. Maar mochten deze regelingen binnen afzienbare tijd weer stoppen of een andere vorm krijgen dan zal Forte altijd doorgaan.

De mogelijkheid om muziekles te volgen voor iedereen blijft op die manier in ieder geval binnen Molenwaard en Alblasserdam gewaarborgd.