Sander Compeer

Sander Compeer

Sander Compeer is 23 jaar. Toen hij 10 jaar was is hij begonnen met het spelen van klassiek gitaar, maar zijn liefde voor muziek is pas echt begonnen toen hij de muziek van Deep Purple, Queen en The Rolling Stones ontdekte. Hij heeft toen vervolgens voor zijn twaalfde verjaardag een elektrische gitaar gekregen. Rond die tijd is hij ook in z'n eerste band gaan spelen. Naast gitaar (elektrisch/akoestisch) speelt hij basgitaar, piano en ukelele. Hij geeft ook les in deze muziekinstrumenten.

Verder is Sander in augustus 2020 afgestudeerd aan de Academie voor Muziekeducatie op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met als hoofdvak gitaar.

Naast het lesgeven heeft Sander in de afgelopen jaren in verschillende bands en projecten gespeeld. Op dit moment (begin 2021) speelt hij als gitarist onder andere in de begeleidingsband van meerdere koren (zoals Popkoor Prestige Tilburg, Popkoor Prestige Eindhoven en Hét Rockkoor) en in de band van singer-songwriter Ann King. Daarnaast speelt Sander sinds kort ook in de blues/rockband Faune.