Bart van Gorp

Bart van Gorp

Groot Koper

Geeft les op

  • Trombone
  • Bariton / Euphonium
  • Bas

Opleiding / ervaring

Bart was 8 jaar oud toen hij begon met trombone spelen en dat doet hij nog altijd met veel plezier. Later begon hij zijn studie aan het conservatorium als tenor trombonist, maar stapte al snel over op bastrombone. Na afronding van de bachelorstudie aan CODARTS Rotterdam voltooide hij ook de masteropleiding aan het conservatorium van Amsterdam. De hoofdinstrumenten van Bart zijn bastrombone en bastuba, maar daarnaast speelt hij ook tenortrombone, euphonium, sousafoon, basgitaar en piano.

Sinds 2013 is Bart vaste invaller op bastrombone en bastuba bij het Metropole Orkest en ook valt hij regelmatig in bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de New Cool Collective big band en andere jazz formaties. Daarnaast speelt hij regelmatig met artiesten als Danny Vera en The Kik, maar ook in klassiekere samenstellingen zoals het Zeeuws Orkest.

Naast het werk als uitvoerend muzikant houdt Bart zich ook bezig met componeren, het schrijven van arrangementen, dirigeren en natuurlijk het geven van muziekles!