Cultuur

Cultuureducatie maakt onderwijs levendig en concreet. Het inspireert, activeert, stimuleert, motiveert en geeft kinderen onvergetelijke ervaringen. Cultuureducatie prikkelt het kritisch denkvermogen en is een onmisbare schakel in de vorming van identiteit. Door cultuuronderwijs leer je jezelf, de ander en de wereld beter kennen. En niet onbelangrijk; het brengt plezier en ontspanning.
Cultuureducatie wordt in de praktijk gehanteerd als verzamelbegrip voor kunsteducatie, erfgoededucatie en media-educatie. Daarbij wordt literatuureducatie soms apart vermeld.

Wat kan MC Forte betekenen?

Het cultuur-team van MC Forte werkt samen met de scholen met als doel zowel binnen- als buitenschools een uitgebreid cultureel programma samen te stellen.
Hun taak is een makelaar te zijn tussen diverse culturele partijen en de vraag van de scholen.
De cultuurcoaches adviseren vanuit hun kennis over cultuureducatie en bieden waar nodig hulp bij de uitvoering. Ze ontwikkelen nieuwe producten of diensten en helpen met het optimaliseren van bestaand aanbod. Daarnaast nemen ze werk uit handen door coördinerende taken uit te voeren in het organiseren van educatieve activiteiten en het maken van een planning. De cultuurcoaches hebben ook zicht op subsidiemogelijkheden, vragen subsidie aan of helpen anderen bij het doen van een aanvraag.

Wil je meer informatie over cultuuronderwijs en wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan contact op met:

Willeke van Rooijen cultuurcoördinator
willeke@mcforte.nl

Ons Aanbod

Hieronder zie je een kleine opsomming van de verschillende soorten categorieën waarin we workshops aanbieden.

Let op: Ons aanbod is altijd in beweging, dus het kan zijn dat dit niet een compleet overzicht is van de workshops die we aanbieden. Zoek je iets anders dat wat je hieronder vindt, schroom dan niet om even contact met ons op te nemen met je concrete vraag en wellicht kunnen we een nieuwe of aangepaste workshop voor je op touw zetten.